تحولات منطقه

عضو کمیسیون حقوقی و داوری کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی(ICC) گفت: اختلافات ناشی از روابط حقوقی یکی از دغدغه‌های در تعاملات بین‌المللی‌ به شمار می‌آید.

اختلافات ناشی از روابط حقوقی یکی ازدغدغه‌ها درتعاملات بین‌المللی است
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین وبه نقل ازروابط عمومی مرکز آموزش اتاق بازرگانی خراسان رضوی ؛ دکتر عبدا... خدابخشی، عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد ، داور مرکز داوری اتاق ایران و عضو کمیسیون حقوقی و داوری کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی(ICC) با بیان این مطلب گفت: اختلافات ناشی از روابط حقوقی «تجار»، یکی از دغدغه‌های آنان در تعاملات بین‌المللی‌شان به شمار می‌آید پس در این راستا باید راهکاری برای حل سریع این جنس مباحث پیش‌بینی کرد تا توامان از هدررفت منابع و خسران به فعالیت اقتصادی مذکور نیز جلوگیری شود. در این راستا، آشنایی با داوری و دیگر شیوه های حل وفصل اختلاف برای تجار امر حیاتی محسوب شده و ارتقای اطلاعات مرتبط با این بحث به فعالان حوزه های اقتصادی توصیه می شود.

وی تاکید کرد: مذاکره، سازش، میانجی گری و داوری از شیوه های رایج حل و فصل اختلاف بین المللی هستند که در این میان، داوری نقش کلیدی و قابل توجهی نسبت به سایر موارد دارد. با این حال مباحث دقیق و ظریفی پیرامون این نهاد وجود دارد که بدون آگاهی از آن، داوری به عرصه خطرناکی تبدیل می شود.

این استاد دانشگاه در بخشی از این کارگاه آموزشی و در توضیح روش «میانجیگری» تصریح کرد: میانجی گر باید از استقلال کافی برخوردار باشد و مطالبی که طرفین نزد فرد میانجی مطرح می کنند جنبه محرمانه داشته باشد و براین اساس، نباید در فرآیند دادرسی های آتی مورد استناد قرار گیرد.

وی در ارتباط با شیوه‌های کارشناسی نیز عنوان نمود: تمایز «کارشناسی الزام آور» و «داوری»، امر پیچیده ای است و رویه قضایی خاصی در این رابطه نداریم اما می توان قائل به ابطال نظریه کارشناسی الزام آور در فرض اثبات عمد و سوء نیت کارشناس بود.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.